Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pikantna zupa z harissą
Pikantna zupa z harissą - składniki:
Pikantna zupa z harissą - sposób przygotowania:
Obierz czosnek, rozetrzyj go z solą i kminem. Wymieszaj koncentrat z harissą i papryką, dodając odrobinę wody. Rozgrzej oliwę, włóż czosnek i koncentrat, smaż, mieszając, około 15 minut. Wlej wodę, dodaj miętę. Ubij jajka jak na omlet i wlej do wrzącej zupy. Zrób grzanki z bagietki. Przełóż je do miseczek, polej zupą i od razu podawaj. Zamiast wody możesz użyć bulionu z kostki.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki