Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Cymes z wołowiną
Cymes z wołowiną - składniki:
Cymes z wołowiną - sposób przygotowania:
W rondlu rozgrzej 1-2 łyżki oleju, podsmaż mięso. Wlej wodę, wsyp cukier, a gdy całość ponownie się zagotuje, zmniejsz ogień, włóż obrane marchewki i ziemniaki, przypraw cynamonem. Przykryj i duś godzinę. Jeśli trzeba wlewaj wodę, aby uzupełnić tę, która wyparuje. Uważaj jednak, aby nie dodać za dużo wody. Gdy warzywa będą miękkie, zdejmij pokrywkę i gotuj, aż cały płyn wyparuje. Przeciśnij przez praskę do ziemniaków lub ubij drewnianym tłuczkiem. Zapiecz w żaroodpornej formie w temp. 180°C
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki