Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pierożki Fataya z mięsem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (14 głosów)

Pierożki Fataya z mięsem - składniki:
Pierożki Fataya z mięsem - sposób przygotowania: Zrób farsz: mięso zalej wodą, dodaj posiekaną cebulę i czosnek, przecier, sól, pieprz i wegetę. Duś, aż zgęstnieje. Zrób ciasto: wymieszaj w misce jajko, wodę, sól i sodę. Dodaj tyle mąki, aby uzyskać elastyczne ciasto. Nie mieszaj za długo! Ciasto przełóż na stolnicę, rozwałkuj i wytnij kółka. Nałóż farsz, sklej jak pierogi i usmaż w głębokim tłuszczu. Zrób sos: warzywa pokrój na kawałki, podsmaż na tłuszczu. Dodaj przecier, czosnek, chili, wegetę, sól i pieprz. Zalej wodą i duś do miękkości. Zmiksuj, podawaj do pierożków.