Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Doro wat (kurczak w potrawce)
Doro wat (kurczak w potrawce) - składniki:
Doro wat (kurczak w potrawce) - sposób przygotowania:
W rondlu o grubym dnie usmaż cebulę bez tłuszczu na brązowy kolor. Dodaj masło, pieprz kajeński, paprykę, czarny pieprz i imbir. Wymieszaj, wlej szklankę wody. Kurczaka pokrój na kawałki, pozostawiając kostki. Zalej 2 szklankami wody wymieszanej z sokiem cytrynowym, odstaw na 10 minut, a następnie dokładnie osusz każdy kawałek. Dodaj mięso do cebuli, wymieszaj i przykryj. Gotuj na maleńkim ogniu, aż kurczak będzie miękki. W miarę potrzeby uzupełniaj wyparowaną wodę. Jeśli natomiast danie jest za rzadkie, zagęść je 2 łyżkami mąki wymieszanymi z 2 łyżkami wody. Na kilka minut przed podaniem dodaj do kurczaka obrane jajka na twardo, wymieszaj i krótko podgrzej razem.
A może coś innego?
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki