Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kurczak z Casamance
Kurczak z Casamance - składniki:
Kurczak z Casamance - sposób przygotowania:
Natrzyj mięso cytryną, ułóż w brytfannie. Posyp cebulą, natką, czarnym i czerwonym pieprzem, solą, pokruszonymi listkami laurowymi i tymiankiem. Polej sokiem cytrynowym i oliwą. Odłóż na 30 minut, aby mięso się zamarynowało, a potem wyjmij je z cebuli i piecz na ruszcie w temp. 200°C (20-25 minut) lub na grillu z węglem drzewnym. Mieszaninę, w której marynował się kurczak, włóż do rondla i duś, aż cebula się zeszkli, ale nie przyrumieni (5 minut). Do rondla włóż kurczaka (powinien być przykryty cebulą), wlej bulion, wstaw do piekarnika. Piecz 20 minut w temp. 200°C, aż cebula się przyrumieni. Podawaj z ryżem.
A może coś innego?
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki