Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ananas w porto

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (4 głosy)

Ananas w porto - składniki:
Ananas w porto - sposób przygotowania: Ananasa pokrój na cząstki o grubości 1 cm. Z każdej cząstki zetnij skórkę i usuń twardy rdzeń. Posyp cukrem pudrem z obu stron, a potem przełóż do szklanej lub porcelanowej miski. Cząstki ananasów polej porto, odstaw na kilka godzin. Od czasu do czasu odwracaj ananasy w zalewie z porto. Ostatni raz odwróć owoce bezpośrednio przed podaniem. Przełóż do miseczek i posyp orzechami nerkowca.

Informacje o Ananas w porto

  • Menu dnia

    Menu dnia

    przygotowany sos z makaronem, wierzch posyp utartym serem pecorino. Wyłóż na talerze dekorując listkiem bazylii. A utor: Giancarlo Russo Prosty do przygotowania deser ze świeżego ananasa. Do jego przygotowania będziesz potrzebować pół szklanki porto. Zobacz przepis na ananasa w porto