Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Biała ryba z salsą kukurydzianą
Biała ryba z salsą kukurydzianą - składniki:
Biała ryba z salsą kukurydzianą - sposób przygotowania:
Przygotuj salsę: rozgrzej patelnię, wlej oliwę, a gdy będzie gorąca, wrzuć kukurydzę i fasolki. Przypraw do smaku solą i pieprzem, gotuj 3 minuty. Do miski wsyp posiekane dymki, listki mięty oraz chili, wlej sok z limonki, dodaj fasolkę z kukurydzą. Wymieszaj. Przygotuj ryby: wymieszaj w misce oliwę, paprykę i kumin. Polej ryby, odwróć je i polej z drugiej strony. Oprósz solą i pieprzem. Usmaż na grillowej patelni lub ułóż na specjalnej tacce i upiecz na grillu (po 2-3 minuty z każdej strony). Udekoruj gałązkami kolendry i cząstkami limonki, podawaj z salsą.
- 60 ml oliwy
- 1 łyżeczka papryki
- 1 łyżeczka mielonego kuminu
- 4 filety z białej ryby (po 20 dag)
- sól morska
- grubo mielony czarny pieprz
- kolendra i cząstki cytryny
Salsa kukurydziana: - 3 łyżki oliwy
- 40 dag ziaren świeżej kukurydzy
- 20 dag drobno pokrojonej zielonej fasolki
- sól morska
- świeżo mielony czarny pieprz
- 4 posiekane cebulki dymki
- garść całych listków mięty
- 1 posiekana zielona papryczka chili
- 2 łyżki soku z limonki
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki