Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Crumble z owocami jagodowymi
Crumble z owocami jagodowymi - składniki:
Crumble z owocami jagodowymi - sposób przygotowania:
Rozgrzej piekarnik do 210-220°C. Cztery pierwsze składniki przesyp do blendera i miksuj, aż migdały będą posiekane. Dodaj masło, miksuj, na przemian wciskając i zwalniając guzik blendera, aż zaczną się tworzyć grudki. Owoce przełóż do szklanego naczynia na tartę i posyp kruszonką. Piecz na środkowym poziomie piekarnika, aż kruszonka się przyrumieni, a owoce będą miękkie. Trwa to 25-30 minut. Podawaj z lodami.
Uwaga: Jeśli pieczesz crumble z kwaśnymi owocami, możesz je dosłodzić (najlepiej brązowym cukrem)
Uwaga: Jeśli pieczesz crumble z kwaśnymi owocami, możesz je dosłodzić (najlepiej brązowym cukrem)
Informacje o Crumble z owocami jagodowymi
-
Menu dnia [wynik głosowania na Facebooku]
Oto wybór użytkowników Facebooka. Jagodowy crumble (czyli deser z owoców zapieczonych pod kruszonką) zwyciężył z crumble jabłkowym i malinowym. Zobacz przepis na crumble z owocami jagodowymi Dziękujemy za głosy - kolejne głosowanie już dziś na facebook.com/ugotujto
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki