Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Konfitura z winogron
Konfitura z winogron - składniki:
Konfitura z winogron - sposób przygotowania:
Winogrona umyj, oddziel od gałązek, przekrój na połówki i usuń pestki. Posyp zmielonymi goździkami, zalej wermutem i włóż do garnka o grubym dnie. Winogrona zagotuj, dodaj cukier i gotuj razem przez 3 minuty. Czyste i ciepłe słoiki napełnij gorącą konfiturą i szczelnie zamknij
Informacje o Konfitura z winogron
-
Soczyste winogrona
na zimno z winogronami i granatem Z winogron możesz przygotować nie tylko wino. Świetnie smakują również winogronowe dżemy czy konfitury, a także winogronowe soki (pamiętaj, że te ostatnie wymagają pasteryzacji). Konfitura z winogron 3 kg białych winogron 0,5 łyżeczki mielonych goździków 100
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki