Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kiszona papryka
Kiszona papryka - składniki:
Kiszona papryka - sposób przygotowania:
Papryki przekrój na pół i oczyść z nasion. Zagotuj 2 litry wody z 6 dag soli i zielem angielskim, przestudź. Do słojów wkładaj zwykłą i ostrą paprykę, czosnek, koper i liście laurowe. Pokryj zalewą, odstaw na kilka dni w ciepłe miejsce. Potem szczelnie zamknij, a słoje zapasteryzuj i wynieś do piwnicy lub w inne chłodne miejsce.
- 1 kg kolorowej papryki
- 2 ostre papryczki
- 5-7 ząbków czosnku
- 3 listki laurowe
- 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego
- sól
- kilka kwiatostanów kopru
Szkoła przygotowywania przetworów: marynowana papryka
Informacje o Kiszona papryka
-
Kiszonki - jedz na zdrowie!
papryki, kisić można np. jabłka i rzodkiewki. Kiszona papryka 1 kg kolorowej papryki 2 ostre papryczki 5-7 ząbków czosnku 3 listki laurowe 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego sól kilka kwiatostanów kopru Papryki przekrój na pół i oczyść z nasion. Zagotuj 2 litry wody z 6 dag soli i zielem
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki