Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Bursztynowe cebulki

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Bursztynowe cebulki - składniki:
Bursztynowe cebulki - sposób przygotowania: Cebulki obierz, włóż do miski. Zagotuj szklankę wody z 1 łyżką soli, zalej cebulki, osącz po 12 godzinach. Połącz składniki marynaty, gotuj 5 minut. Cebulki poukładaj w wyparzonych, jeszcze gorących słoikach, pokryj wrzącą zalewą i zamknij. Są gotowe po 6 dniach.

Informacje o Bursztynowe cebulki

  • Menu dnia

    Menu dnia

    Do marynaty, którą zalewa się cebulki, dodaje się m.in. chilli, pieprz, gorczycę oraz kurkumę. Ta ostatnia sprawi, że marynowane cebulki nabiorą pięknego, złocistego koloru. Bursztynowe cebulki podawaj jako dodatek do deski serów lub wędlin oraz mięs. Słoiczek takich domowych marynowanych cebulek