Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Bursztynowe cebulki
Bursztynowe cebulki - składniki:
Bursztynowe cebulki - sposób przygotowania:
Cebulki obierz, włóż do miski. Zagotuj szklankę wody z 1 łyżką soli, zalej cebulki, osącz po 12 godzinach. Połącz składniki marynaty, gotuj 5 minut. Cebulki poukładaj w wyparzonych, jeszcze gorących słoikach, pokryj wrzącą zalewą i zamknij. Są gotowe po 6 dniach.
- 1 kg malutkich cebulek (może być dymka przeznaczona do rozsady)
- sól. Zalewa: 4 szklanki białego wytrawnego wina
- 2 szklanki białego octu winnego
- 1-2 papryczki chili
- 2 łyżeczki ziaren pieprzu
- 3 łyżeczki gorczycy
- po 1 łyżeczce ziela angielskiego i kurkumy
- 2 liście laurowe
- 6 łyżek cukru
- 1 łyżka soli
Informacje o Bursztynowe cebulki
-
Menu dnia
Do marynaty, którą zalewa się cebulki, dodaje się m.in. chilli, pieprz, gorczycę oraz kurkumę. Ta ostatnia sprawi, że marynowane cebulki nabiorą pięknego, złocistego koloru. Bursztynowe cebulki podawaj jako dodatek do deski serów lub wędlin oraz mięs. Słoiczek takich domowych marynowanych cebulek
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki