Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kurczak na zielono

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (14 głosów)

Kurczak na zielono - składniki:
Kurczak na zielono - sposób przygotowania: Udka kurczaka pokrój w grubą kostkę, posól i popieprz. W rondlu rozgrzej oliwę, włóż mięso i mocno przysmaż z każdej strony. Dodaj czosnek, cebulę, papryczkę chili, paprykę i fasolę szparagową. Smaż 10 minut i zalej białym winem. Dodaj zielony groszek, brokuły i przyprawy, duś do miękkości. Przed podaniem dodaj śmietanę, zmiksowaną z oliwą bazylię, natkę i szczypior. Aby mięso miało bardziej wyrazisty smak, możesz zamarynować je w przyprawach i ziołach na kilka godzin przed przygotowaniem.

Informacje o Kurczak na zielono

  • Kurczak i warzywa - zgrany duet

    Kurczak i warzywa - zgrany duet

    lżejsze potrawy, zamiast tłustej śmietany zastosuj gęsty jogurt. Kurczak na zielono 4 udka kurczaka (bez skóry i bez kości) 2 cebule pokrojone w kostkę 10 dag różyczek brokuła 10 dag zielonego groszku 1 papryczka chili 20 dag zielonej papryki 10 dag pokrojonej zielonej fasoli szparagowej 100 ml

  • Jak curry zdobywało świat

    Jak curry zdobywało świat

    wtrącali się za bardzo, bo powstała kuchnia raczej afrykańska, niż indyjska - do tutejszych curry dodaje się często sok z hibiskusa, maniok i okrę. Poniżej znajdziecie przepis na jedno ze smaczniejszych curry afrykańskich. To Dhania - kurczak na zielono ze świeżą kolendrą, potrawa o przepięknym zapachu