Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Lin z kurkami
Lin z kurkami - składniki:
Lin z kurkami - sposób przygotowania:
Lina włożyć na 4-6 sekund do wrzątku, oskrobać, sprawić i starannie opłukać. Pokroić na dzwonka, wyjąć ości, posolić, oprószyćpieprzem i odstawić na kilkanaście minut. Ziemniaki i cebule pokroić w cienkie plasterki, dodać kurki i wszystko razem sparzyć wrzątkiem. Do rondla włożyć połowę masła, pokrojoną rybę, kartofle, cebulę i grzyby, posypać pieprzem. Resztę masła ulokować na wierzchu. Przykryć i dusić na dużym ogniu przez 20 min. Podczas duszenia od czasu do czasu potrząsać garnkiem, aby ryba się nie przypaliła.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki