Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Brzoskwinie i melony z pieprzem
Brzoskwinie i melony z pieprzem - składniki:
Brzoskwinie i melony z pieprzem - sposób przygotowania:
Półtorej szklanki wody zagotować z cukrem i przyprawami, bez soku cytrynowego. Gotować ok. 15 minut na małym ogniu. Dodać sok z cytryny, doprawić. Sos powinien być słodko - kwaśny z pikantno-korzenną nutą. Obrane owoce pokroić w kawałeczki i zalać ostudzonym sosem, odstawić na pół godziny. Można odcedzić lub podać w sosie. Posypać pokruszoną fetą. Podawać na przekąskę.
- mały melon
- 3 brzoskwinie
- 100 g fety
Sos: 10 pokruszonych ziarenek czarnego pieprzu - szczypta kruszonego chilli
- 1/4 łyżeczki tartego korzenia imbiru (dowolnie)
- 3 ziarenka kardamonu bez łupinek
- skórka z cytryny pokrojona w paseczki
- 4 łyżki cukru
- sok z cytryny
Informacje o Brzoskwinie i melony z pieprzem
-
Sałatki z owocami
z podpieczoną bagietką. Zobacz też przepis na brzoskwinie i melona z pieprzem 300 g kaszki kuskus 1 średnia cukinia (długości ok. 30 cm) 1 szklanka malin 2 garści sałaty karbowanej lub rukoli (ta ostatnia jest bardziej pikantna) 4 łyżki orzeszków piniowych 2 młode dymki (tylko biała i blado
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki