Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Carpaccio z rukolą
Carpaccio z rukolą - składniki:
Carpaccio z rukolą - sposób przygotowania:
Parmezan kroimy w cieniutkie płatki, tak samo grzyby, które skrapiamy od razu sokiem z cytryny. Seler cienko kroimy. Przyrządzamy sos: sok z cytryny mieszamy z solą, ucierając dolewamy oliwę. Mięso delikatnie układamy na półmisku lub na talerzach. Posypujemy selerem, parmezanem i grzybami. Układamy listki rukoli (jeśli są większe, kroimy w kawałki) i polewamy sosem. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.
Carpaccio, czyli wołowinę lub cielęcinę pokrojoną w cieniuteńkie plastry, można kupić w supermarketach.
- 2-3 opak. carpaccio
- 1 opak. rukoli
- 6 bardzo świeżych pieczarek lub 2-3 kapelusze borowików
- 1 łodyga selera naciowego
- 100 g parmezanu w kawałku
- sok z 1/2 cytryny
Sos: 3 łyżki oliwy - sok z 1/2 cytryny
- sól
Carpaccio, czyli wołowinę lub cielęcinę pokrojoną w cieniuteńkie plastry, można kupić w supermarketach.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki