Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Churros - ciastka smażone na głębokim oleju

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (41 głosów)

Churros - ciastka smażone na głębokim oleju - składniki:
Churros - ciastka smażone na głębokim oleju - sposób przygotowania: Ciasto przygotować poprzedniego dnia. Zagotować wodę ze smalcem. Do wrzątku wsypać mąkę i sól, zmniejszyć gaz i mocno mieszać drewnianą łyżką. Wyrabiać, aż masa będzie gładka i błyszcząca (jak na ptysie). Trochę ostudzić i dokładnie wmieszać jaja. Odstawić. Rano rozgrzać olej w szerokim garnku. Napełnić szprycę ciastem i wyciskać do gorącego oleju długie paluchy ciasta. Ciasto jest dosyć twarde, więc szpryca musi być mocna. Gorące, złociste churros osuszyć na papierze, posypać cukrem i podawać z gorącą czekoladą.

Informacje o Churros - ciastka smażone na głębokim oleju

  • Menu dnia

    Menu dnia

    rozkoszy! Zobacz przepis na churros - ciastka smażone w głębokim oleju

  • Hiszpańskie menu dnia bez mięsa

    Hiszpańskie menu dnia bez mięsa

    okrągłej deski ostrożnie przełóż tortillę na drugą stronę i smaż, aż się zarumieni. Churros, to podobnie jak pączki, ciastka smażone w głębokim tłuszczu. Najlepiej smakują posypane drobnym cukrem wymieszanym z cynamonem i podane z sosem czekoladowym. Churros - ciastka smażone na głębokim oleju 200 g

  • Meksykańskie menu dnia z nutą czekolady

    Meksykańskie menu dnia z nutą czekolady

    Próchniewicz Flan, to deser popularny zarówno w Meksyku, jak i Hiszpanii. Innym smakołykiem, popularnym w tych dwóch państwach są churros - ciastka smażone na głębokim oleju (podobnie jak pączki), posypane cukrem z dodatkiem cynamonu i podawane z dodatkiem czekoladowego sosu. Flan pomarańczowy 125 ml

  • Śniadanie dookoła świata

    Śniadanie dookoła świata

      jada się maczając je w gorącej czekoladzie albo w kawie. Ciastka te można także spotkać w Portugalii i Ameryce Łacińskiej. Zobacz przepis na churros - ciastka smażone na głębokim oleju Pancakes, czyli grube, puszyste naleśniki, to popularny w USA śniadaniowy przysmak. Podawaj je ze świeżymi