Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Dip krabowy

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Dip krabowy - składniki:
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany
  • 1 pudełko (250 g) serka homogenizowanego
  • 2 młode cebulki ze szczypiorem
  • 1 czerwona papryka
  • 1/2 łyżeczki proszku curry naturalnego
  • 150 g paluszków krabowych
  • 1/4 łyżeczki soli czosnkowej
Dip krabowy - sposób przygotowania: W misce ubijamy trzepaczką śmietanę z serkiem homogenizowanym. Mięso kraba kroimy lub rozdzieramy na kawałki. Cebulki i szczypior kroimy w cieniutkie plasterki. Oczyszczoną paprykę drobno siekamy. Do ubitej masy serowej dodajemy mięso kraba, paprykę, cebulkę i przyprawy, mieszamy, przykrywamy i wstawiamy do lodówki, żeby dobrze schłodzić.