Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kleftiko, mięso z warzywami pieczone w pergaminie

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (54 głosy)

Kleftiko, mięso z warzywami pieczone w pergaminie - składniki:
Kleftiko, mięso z warzywami pieczone w pergaminie - sposób przygotowania: Mięso pokroić w grubą kostkę, wymieszać z przyprawami, winem, sokiem z cytryny, połową oliwy i czosnku. Odstawić. Ziemniaki, cebulę i marchew pokrojone w kostkę wymieszaćz fasolką przyprawami, czosnkiem i oliwą. Pociąć pergamin na 8 kwadratów 35x35 cm i ułożyć po dwa na sobie, aby tworzyły gwiazdę. Rozdzielić mięso i warzywa po równo na pergaminach, na każdym ułożyć plaster pomidora i pokruszoną fetę. Związać sznurkiem każdą paczuszkę jak sakiewkę. Wstawić do piekarnika 180 st. C. Piec ok. godziny.