Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kluski z pomidorami
Kluski z pomidorami - składniki:
Kluski z pomidorami - sposób przygotowania:
Konieczne są bardzo dobre pomidory, inaczej to danie nie ma sensu. Kluski gotujemy al dente w dużej ilości osolonej wody. W tym czasie kroimy pomidory w cząstki, czosnek wyciskamy, mieszamy z oliwą, listkami tymianku i papryczką. Odcedzone kluski mieszamy z pomidorami i sosem z oliwy. Posypujemy parmezanem, jeśli lubimy.
- 40 dag grubych krótkich rurek (rigatoni)
- 8 małych twardych pomidorów
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- kilka gałązek świeżego tymianku
- 2 ząbki czosnku
- szczypta ostrej papryczki
- parmezan (dowolnie)
Szybkie kluski - cóż, że ze Śląska
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki