Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Łosoś z morelami
Łosoś z morelami - składniki:
Łosoś z morelami - sposób przygotowania:
Piekarnik nagrzewamy do 200 st.C. Z fileta zdejmujemy skórę, usuwamy resztki ości i układamy go na folii aluminiowej na kawałeczkach masła. Na filecie kładziemy kawałeczki masła, plasterki cytryny, połówki listków laurowych, a na wierzchu morele. Brzegi folii łączymy, wkładamy łososia do żaroodpornego naczynia i wstawiamy do piekarnika na około 1/2 godziny. Jest upieczony, kiedy i na zewnątrz, i w środku jest różowy, a nie łososiowy. Następnie zdejmujemy morele (łososia trzymamy w folii, żeby nie wystygł) i miksujemy na puree z solą, pieprzem, resztą masła i śmietaną. Łososia podajemy na półmisku pod morelową pierzynką z ziemniakami z wody, posypanymi koperkiem, i z masłem.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki