Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pory w majonezie

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pory w majonezie - składniki:
Pory w majonezie - sposób przygotowania: Pory dobrze umyć, odrzucić ciemnozielone twarde liście. Białą i jasnozieloną łodygę kroimy na kawałki 4-5-centymetrowe i gotujemy na parze lub we wrzącej wodzie do miękkości (ok. 15 minut). Ugotowane pory odcedzamy i zostawiamy do odsączenia i ostygnięcia. Układamy je na dużym półmisku, polewamy sosem z majonezu zmieszanego z jogurtem i koncentratem pomidorowym. Posypujemy pietruszką, ewentualnie jajkiem i gotowe. Zamiast sosu majonezowego można ugotowane pory zalać sosem vinaigrette (oliwa, cytryna, sól i czosnek), ale wtedy koniecznie z jajkiem - też pyszne. Do tego bagietka podgrzana w piekarniku.

Informacje o Pory w majonezie

  • Sycące menu dnia z rybnymi krokietami i pieczonym deserem

    Sycące menu dnia z rybnymi krokietami i pieczonym deserem

    sokiem z cytryny. Dokładnie umyty i osuszony por pokrój w cienkie talarki. Połącz w misce marchewkę, jabłko i por. Dodaj majonez i chrzan, dopraw solą i pieprzem kajeńskim, wymieszaj. Autor: Aneta Kosiba Altom Tarka pojemnikiem (34... Cuisipro Tarka dwukierunkow... Lurch Tarka

  • Dużo smaku i witamin - postaw na surówki

    Dużo smaku i witamin - postaw na surówki

    sól pieprz kajeński Umyte marchewki i obrane ze skórki jabłko zetrzyj na tarce o dużych oczkach, skrop sokiem z cytryny. Dokładnie umyty i osuszony por pokrój w cienkie talarki. Połącz w misce marchewkę, jabłko i por. Dodaj majonez i chrzan, dopraw solą i pieprzem kajeńskim, wymieszaj. Autor: Aneta

  • Słodko-ostre menu na rozgrzewkę

    Słodko-ostre menu na rozgrzewkę

    cienkie talarki. Połącz w misce marchewkę, jabłko i por. Dodaj majonez i chrzan, dopraw solą i pieprzem kajeńskim, wymieszaj. Autor: Aneta Kosiba Miodowe ciasto to doskonały deser, w sam raz na chłodniejsze dni. W wersji dla łasuchów możesz oblać  je gorzką czekoladą. Ciasto miodowe z sokiem

  • Rozmaryn

    . wersja 3. Pokrojone w ósemki surowe ziemniaki wymieszać z rozmarynem, musztardą, oliwą, solą, pieprzem i czosnkiem. Piec w piekarniku. wersja 4. Sałatkę ziemniaczaną z porem doprawić majonezem rozmarynowym i musztardą

  • Proste domowe menu dnia

    Proste domowe menu dnia

    marchewkę, jabłko i por. Dodaj majonez i chrzan, dopraw solą i pieprzem kajeńskim, wymieszaj. Autor: Aneta Kosiba   Surówka z białej kapusty. Klasyk w niecodziennym wydaniu [Taniec z garami] Berghoff Tarka owalna Leifheit Tarka czworoboczna Tadar Iga Tarka

  • Piknik, grill, wycieczka - jemy w plenerze

    Piknik, grill, wycieczka - jemy w plenerze

    łyżka soku z cytryny 3 łyżki majonezu sól pieprz kajeński Umyte marchewki i obrane ze skórki jabłko zetrzyj na tarce o dużych oczkach, skrop sokiem z cytryny. Dokładnie umyty i osuszony por pokrój w cienkie talarki. Połącz w misce marchewkę, jabłko i por. Dodaj majonez i chrzan, dopraw solą i