Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Piersi drobiowe w sosie rumowym
Piersi drobiowe w sosie rumowym - składniki:
Piersi drobiowe w sosie rumowym - sposób przygotowania:
Do rondla wlać sok z ananasa, pomarańczy, dodać ziele angielskie, pokruszoną papryczkę chili, cukier, sok z cytryny i olej. Zagotować. Potem gotować ok. 25 - 35 minut na małym ogniu. Sos podzielić na 2 porcje. Indyka pokroić w małą kostkę. Na patyki nadziewać dowolne kombinacje mięsa i owoców. Posmarować sosem. Ułożyć na blaszce aluminiowej do grillowania i piec ok. 8 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 st.C. Podawać z pozostałą porcją sosu.
- 1/2 kg piersi indyka
- ananas
- papaja
- awokado
- mango pokrojone w kostkę
sos: 100 ml ciemnego rumu - 3/4 szkl. soku ananasowego
- 3/4 szkl. soku ze świeżych pomarańczy
- 1/2 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego
- 1 suszona papryczka chili
- 2 łyżki brązowego cukru
- 1 łyżka soku z cytryny
- 10 łyżek oleju laskowego
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki