Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pieczona papryka z rukolą
Pieczona papryka z rukolą - składniki:
Pieczona papryka z rukolą - sposób przygotowania:
Umyte, osuszone papryki grillujemy (ogień z góry) ok. 40 minut w gorącym piekarniku, przewracając na drugą stronę, kiedy widzimy, że skórka ciemnieje i odchodzi. Po wyjęciu z piekarnika zawijamy je w folię aluminiową, a najlepiej w gazetę, i zostawiamy do ostygnięcia na 15 minut. Następnie usuwamy ogonki i pestki, zdejmujemy skórkę i kroimy w kawałki. Układamy płasko na półmisku w kolorową mozaikę, polewamy oliwą, posypujemy kaparami i pokrojonym w drobną kostkę czosnkiem. Na wierzchu układamy anchois, jeśli mamy. Solimy, pieprzymy i posypujemy listkami rukoli. Podajemy z bagietką.
Szkoła przygotowywania przetworów: marynowana papryka
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki