Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Roladki z soli z czarnymi oliwkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Roladki z soli z czarnymi oliwkami - składniki:
  • 2 płaty soli
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 8 czarnych oliwek
  • 1 zielona cukinia
  • pół małego pora pokrojonego w cienkie paseczki
  • pół szklanki białego wytrawnego wina
Roladki z soli z czarnymi oliwkami - sposób przygotowania: Filety posypać solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Cukinię pokroić w długie cieniutkie plastry. Układać: plaster cukini, solę, pokrojone na pół oliwki (8 połówek na porcję). Zrolować. Spiąć dokładnie wykałaczkami.
W garnku zagotować wino z pół litra wody i porem. Włożyć roladki, gotować na małym ogniu około 8-10 minut.
Roladki można jeść na gorąco lub na zimno.