Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Rurki z pieczarkami i kozim serem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Rurki z pieczarkami i kozim serem - składniki:
Rurki z pieczarkami i kozim serem - sposób przygotowania: Cebulę drobno posiekać. W dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i łyżkę masła. Dodać cebulę, 1/2 łyżeczki cukru, posolić. Dusić na średnim ogniu, często mieszając, 20-30 minut, aż cebula porządnie się zabrązowi. Przełożyć do miski. Podczas smażenia cebuli umyć pieczarki i pokroić wzdłuż na plasterki grubości ok. 1/2 cm.
W patelni po cebuli zagrzać po łyżce oliwy i masła, dodać grzyby, posolić, smażyć na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając przez kilka minut, aż będą miękkie i brązowawe. W tym czasie drobno posiekać pietruszkę, potrzeba nam ok. 3 łyżek. Dodać cebulę i pietruszkę do grzybów, dopieprzyć i dosolić. Chwilę dusić.
Odlać szklankę wody, w której ugotował się makaron. W dużej misce mieszać rurki, grzyby, pokruszony kozi serek, 2 łyżki startego parmezanu,1/2 szklanki wody spod makaronu, łyżkę oliwy.
Jeśli pasta wydaje się za sucha, dodać jeszcze trochę wody spod makaronu.