Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałata wiosenna
Sałata wiosenna - składniki:
Sałata wiosenna - sposób przygotowania:
Jaja gotujemy na twardo. Z sałat wybieramy tylko ładne, chrupiące jasnozielone liście. Większe i twarde liście rzodkiewek odrzucamy, mniejsze drobno siekamy. Dymkę i rzodkiewki kroimy w cienkie plasterki. Koperek (kilka gałązek odkładamy na bok), szczypiorek i szczypior od dymki drobno kroimy. Wszystko to dokładamy do sałaty. Jajka obieramy ze skorupek. Kroimy na pół. 4 jajka dokładamy do sałaty. Przyrządzamy sos winegret. Oliwę ucieramy z sokiem z cytryny i szczyptą cukru, solimy i pieprzymy. Sałatę mieszamy z sosem tuż przed podaniem na stół (inaczej zwiotczeje od cytryny), przybieramy połówkami jajek, które posypujemy drobno posiekanym koperkiem.
- 2 sałaty
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1 pęczek koperku
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 pęczek dymki
- 10 jaj przepiórczych
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek
- sok z 1/2 cytryny
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki