Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałatka karmelicka

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sałatka karmelicka - składniki:
Sałatka karmelicka - sposób przygotowania: Ziemniaki gotujemy, kroimy w plasterki, polewamy sosem z wina, rumu i 2 łyżeczek cukru, mieszamy i zostawiamy do wystygnięcia. Robimy sos: musztardę mieszamy z połową soku z cytryny i żółtkami. Solimy, pieprzymy i stale mieszając w jednym kierunku, dolewamy oleju. Rozrzedzamy śmietanką. Z awokado usuwamy pestki. Miąższ wyjmujemy do miseczki, dokładnie rozgniatamy widelcem i mieszamy z resztą soku z cytryny, solą, pieprzem, curry i cayenne. Dodajemy do majonezu. Całość powinna być nieco ostra. Sparzone pomidory obieramy i kroimy w małą kostkę. Ziemniaki mieszamy z sosem. Na wierzchu kładziemy pomidory i posypujemy szczypiorkiem.