Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałatka z truskawek na ostro

A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sałatka z truskawek na ostro - składniki:
Sałatka z truskawek na ostro - sposób przygotowania: W rondelku mieszamy miód pitny, cukier, liście bazylii i mięty (2 - 3 pozostawiamy do dekoracji), rozgnieciony lub zmielony pieprz, gałkę muszkatołową i wanilię. Mieszając, podgrzewamy do zagotowania, zdejmujemy z ognia i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Przecedzamy. Truskawki kroimy wzdłuż na pół. Układamy koncentrycznie na półmisku, skrapiamy przecedzonym syropem, przykrywamy przezroczystą folią i wstawiamy na co najmniej 30 minut do lodówki. Podajemy bardzo zimne z resztą syropu w miseczce i z biszkoptami.