Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Strudel z owocami
Strudel z owocami - składniki:
Strudel z owocami - sposób przygotowania:
Ciasto rozmrozić. Piekarnik nastawić na 200°C. Jabłko obrać i pokroić w kosteczkę, śliwki drobno pokroić. Truskawki pokroić, posypać cukrem, wymieszać z jabłkiem, śliwkami i orzeszkami pinii. Posypać cynamonem. Rozwinąć ciasto, oprószyć mąką i zawinąć w nie owoce, dokładnie zlepiając brzegi. Tak przygotowany strudel natychmiast przełożyć do wysmarowanej masłem prostokątnej formy, posmarować z wierzchu żółtkiem i wstawić do piekarnika. Po 15 minutach zmniejszyć temperaturę do 180°C i znowu piec 15 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
- 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- 1/2 kg truskawek
- 6 suszonych śliwek
- 1 jabłko
- 2-3 łyżki orzeszków pinii
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 żółtko
- odrobina mąki
- cukier puder
- masło do natłuszczenia formy.
A może coś innego?
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki