Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Suflet z koziego sera

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (28 głosów)

Suflet z koziego sera - składniki:
Suflet z koziego sera - sposób przygotowania: Przygotować beszamel. Dodać przyprawy, kozi serek i żółtka, dokładnie wymieszać. Foremki do sufletu wysmarować masłem i wysypać parmezanem. Piekarnik nagrzać do 190 st. C. Ubić pianę z białek, delikatnie połączyć z masą serową. Napełnić foremki i wstawić do piekarnika na 20 minut.

Informacje o Suflet z koziego sera

  • Kremowe menu z deserem dla ochłody

    Kremowe menu z deserem dla ochłody

    Doskonałym dodatkiem do sufletów z koziego sera będzie sałatka z pieczonych lub gotowanych buraków i fasolki szparagowej polana octem balsamicznym i oliwą z oliwek. Suflety z koziego sera 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 3/4 szklanki mleka 3,2% lub śmietanki kremówki 2 łyżeczki dobrej musztardy 2

  • Z kozim serem - 7 pysznych pomysłów

    Z kozim serem - 7 pysznych pomysłów

    na gorąco lub przestudzoną do temperatury pokojowej. Autor: Zuzanna Wiciejowska Suflet należy podawać natychmiast po wyjęciu z piekarnika, gdyż nawet, jeśli pięknie wyrośnie, bardzo szybko zaczyna opadać. Będzie doskonały w towarzystwie sałatki z dodatkiem pomidorków. Suflet z koziego sera 150 g