Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Udziec barani nadziewany indykiem, śliwkami i morelami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Udziec barani nadziewany indykiem, śliwkami i morelami - składniki:
Udziec barani nadziewany indykiem, śliwkami i morelami - sposób przygotowania: Po pierwsze, pozbywamy się kości. Następnie czyścimy mięso z nadmiaru tłuszczu, płuczemy i sparzamy wrzącym octem. Osuszamy i smarujemy oliwą. Drobno posiekane ząbki czosnku łączymy z solą, pieprzem i ziołami, po czym wcieramy w zmiękczone oliwą mięso. W miejsce wyjętej kości wkładamy posoloną i posypaną pieprzem pierś indyczą, a wolną przestrzeń pomiędzy dwoma rodzajami mięsa wypełniamy sparzonymi, a następnie odciśniętymi śliwkami i morelami.
Wszystko razem związujemy i pieczemy w 180 st. C przez ok. 2 godzin, regularnie polewając bulionem, białym wytrawnym winem, lub jednym i drugim.