Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Udziec barani nadziewany indykiem, śliwkami i morelami
Udziec barani nadziewany indykiem, śliwkami i morelami - składniki:
Udziec barani nadziewany indykiem, śliwkami i morelami - sposób przygotowania:
Po pierwsze, pozbywamy się kości. Następnie czyścimy mięso z nadmiaru tłuszczu, płuczemy i sparzamy wrzącym octem. Osuszamy i smarujemy oliwą. Drobno posiekane ząbki czosnku łączymy z solą, pieprzem i ziołami, po czym wcieramy w zmiękczone oliwą mięso. W miejsce wyjętej kości wkładamy posoloną i posypaną pieprzem pierś indyczą, a wolną przestrzeń pomiędzy dwoma rodzajami mięsa wypełniamy sparzonymi, a następnie odciśniętymi śliwkami i morelami.
Wszystko razem związujemy i pieczemy w 180 st. C przez ok. 2 godzin, regularnie polewając bulionem, białym wytrawnym winem, lub jednym i drugim.
Wszystko razem związujemy i pieczemy w 180 st. C przez ok. 2 godzin, regularnie polewając bulionem, białym wytrawnym winem, lub jednym i drugim.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki