Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Udziec jagnięcy z rozmarynem
Udziec jagnięcy z rozmarynem - składniki:
Udziec jagnięcy z rozmarynem - sposób przygotowania:
Opłukane i osuszone mięso nacieramy roztartym czosnkiem, posypujemy solą i pieprzem. W brytfannie rozpuszczamy masło z odrobiną oliwy, mięso obsmażamy, po czym zalewamy winem i octem winnym. Dodajemy szałwię i rozmaryn. Gdy mniej więcej połowa płynu wyparuje, brytfannę przykrywamy i wstawiamy do rozgrzanego do 200 st. C piekarnika na 30-40 minut.
Upieczone mięso wykładamy na podgrzany półmisek, porcjujemy i polewamy przecedzonym sosem.
- udziec jagnięcy w całości (około 1 kg)
- 30 g masła
- 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
- 1/2 szklanki białego octu winnego
- 3 ząbki czosnku
- 2 gałązki rozmarynu
- kilka listków świeżej szałwii lub 1 łyżeczka suszonej
- oliwa (ok. 2-3 łyżek)
Upieczone mięso wykładamy na podgrzany półmisek, porcjujemy i polewamy przecedzonym sosem.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki