Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałatka z liśćmi rzodkiewek

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sałatka z liśćmi rzodkiewek - składniki:
Sałatka z liśćmi rzodkiewek - sposób przygotowania: Sałatę, roszponkę i rzodkiewki wraz z liśćmi dokładnie umyj i osusz. Liście sałaty i rzodkiewki porwij na mniejsze kawałki, liście roszponki pozostaw w całości. Rzodkiewki pokrój w plasterki. Ogórki i oscypek pokrój w niedużą kostkę. Kiełki przepłucz w letniej wodzie. Ziarna słonecznika upraż na suchej patelni do złotego koloru, ostudź. W szklanej misce wymieszaj wszystkie składniki i skrop je oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Możesz posolić do smaku. Podawaj z kromkami świeżego pieczywa posmarowanego masłem.