Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Smażona skórka dyni

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Smażona skórka dyni - składniki:
Smażona skórka dyni - sposób przygotowania: Zanim obierzesz dynię, aby jej miąższ wykorzystać do innej potrawy, dokładnie ją wyszoruj. Pozostałe po obieraniu skórki pokrój w cieniutkie słupki, co najmniej 4 razy cieńsze niż cienkie frytki. Opłucz je w wodzie, posyp obficie kurkumą i wymieszaj, aby oblepiła ona wszystkie kawałki. Smaż skórki w rozgrzanym, głębokim oleju, jak frytki, do czasu, aż będą złotobrązowe. Odsączaj na papierowym ręczniku. Podawaj gorące, posypane solą i pieprzem. W taki sam sposób możesz usmażyć skórki cukinii, kabaczka czy ziemniaków.
Zwiastun jesieni: krem z dyni