Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Papryka i cukinia smażone w ghee

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Papryka i cukinia smażone w ghee - składniki:
Papryka i cukinia smażone w ghee - sposób przygotowania: Warzywa umyj i pokrój: cukinię w cienkie plastry, paprykę - po usunięciu gniazd nasiennych - w krążki. W misce wymieszaj wszystkie pozostałe składniki i miksuj je, dolewając po trochu wody, aż uzyskasz ciasto o takiej konsystencji jak na naleśniki. W woku lub rondlu rozgrzej ghee. Powinno być go tyle, aby warzywa smażyły się na głębokim tłuszczu (tak jak smażymy frytki). Maczaj pokrojone warzywa w cieście, tak aby oblepiło je cieniutką warstwą. Wrzucaj na rozgrzane ghee. Smaż z obu stron na złoto. Odsączaj na papierowych ręcznikach. Podawaj jako przekąskę do obiadu lub na kolację. Najlepsze są gorące, wtedy są bardzo chrupiące.
Szkoła przygotowywania przetworów: marynowana papryka