Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Potrawka cielęca
Potrawka cielęca - składniki:
Potrawka cielęca - sposób przygotowania:
Do wrzącej, osolonej wody wkładamy umyte i oczyszczone mięso po zagotowaniu wody wylewamy całą zawartość, płuczemy garnek i mięso ponownie napełniamy garnek, a po zagotowaniu się wody ponownie wrzucamy mięso gotujemy ok. 20 min i dodajemy włoszczyznę gotujemy ok. 40 min. Gdy mięso jest miękkie, wyjmujemy je i kroimy wywar odcedzamy i odparowujemy tak długo, aż pozostanie 1,5 szklanki zaprawiamy mąką roztartą z mlekiem zagotowujemy, kładziemy pokrojone mięso, żeby się zagrzało po zdjęciu z ognia dodajemy masło i ewentualnie sok z cytryny posypujemy nacią z pietruszki podajemy np. z ryżem, kaszą lub kluseczkami.
- 75 dag mięsa z kością
- pęczek włoszczyzny (bez kapusty)
- 2 łyżki mąki
- łyżka mleka
- łyżeczka masła
- sól i inne przyprawy
- łyżeczka naci pietruszki
- ewentualnie sok z połowy cytryny
Potrawka z kurczaka - pyszności prosto z patelni
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki