Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krakowskie małdrzyki z owocami lub konfiturą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (11 głosów)

Krakowskie małdrzyki z owocami lub konfiturą - składniki:
Krakowskie małdrzyki z owocami lub konfiturą - sposób przygotowania: Ser przepuść przez maszynkę, dodaj żółtko, jajko, masło, cukier waniliowy. Wszystkie składniki wymieszaj, dodaj mąkę i jeszcze raz dobrze wymieszaj. Ciasto nabieraj łyżką i kładź porcjami na rozgrzane masło. Małdrzyki smaż z obu stron, podawaj posypane cukrem. Obok ustaw miseczkę z konfiturami, a w sezonie - świeże owoce.

Informacje o Krakowskie małdrzyki z owocami lub konfiturą

  • Menu z pieczoną rybą i twarogowymi placuszkami

    Menu z pieczoną rybą i twarogowymi placuszkami

    BERGNER KOMPLET PATELNI 127983 BERLINGER ZESTAW PATELNI QU... Gerlach KOMPLET PATELNI 20,... Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Po usmażeniu małdrzyki powinno się odstawić na jakiś czas, aby stężały (podobnie jak sernik). Krakowskie małdrzyki

  • Serowe przysmaki - od śniadania do deseru

    Serowe przysmaki - od śniadania do deseru

    : Okazje.info Małdrzyki to placuszki z twarogu (dawniej słodkiego mleka z podpuszczką). Po usmażeniu powinny nieco "odpocząć" - dzięki temu stężeją, podobnie jak pieczony sernik. Krakowskie małdrzyki z owocami lub konfiturą 50 dag twarogu 1 żółtko 1 jajko 2 dag masła 3 dag mąki 1/2

  • Tani, zdrowy, dobrze znany - twaróg w roli głównej

    Tani, zdrowy, dobrze znany - twaróg w roli głównej

    zewnątrz placuszki? Wypróbuj podane z konfiturami, sosem owocowym lub świeżymi owocami, najlepiej jagodowymi. Krakowskie małdrzyki z owocami lub konfiturą 50 dag twarogu 1 żółtko 1 jajko 2 dag masła 3 dag mąki 1/2 torebki cukru waniliowego 10 dag masła do smażenia cukier puder do posypania i