Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kotlety mielone cielęce

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (16 głosów)

Kotlety mielone cielęce - składniki:
Kotlety mielone cielęce - sposób przygotowania: Bułkę pokrój i namocz w mleku. Cebule pokrój w plasterki i zeszklij na maśle. Mięso przepuść przez maszynkę, dodając pod koniec odciśniętą bułkę. Przypraw roztartym czosnkiem, dodaj jajko (jajka), przypraw. Masę wyrób rękami, uformuj kotleciki i obtocz je w tartej bułce. Możesz zrobić na wierzchu kratkę tępą stroną noża. Kotleciki usmaż z obu stron na oleju z dodatkiem kawałka masła. Włóż je do piekarnika nagrzanego do 120°C i pozostaw tam przez jakieś 10-15 minut.