Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pstrąg marynowany w zalewie jabłkowej

A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pstrąg marynowany w zalewie jabłkowej - składniki:
Pstrąg marynowany w zalewie jabłkowej - sposób przygotowania: Składniki marynaty połączyć i wymieszać. Filety opłukać, osączyć, mocno posolić i zostawić na 2 godz. Następnie sól spłukać, a filety włożyć na 24 godz. do marynaty. Potem wyjąć z marynaty i osączyć, każdy filet pokroić w poprzek na cztery części. Ser z dodatkiem śmietany, soli, pieprzu, szczypty cukru i szczypiorku wyrobić na jednolitą masę. Na środku każdegotalerza ułożyć porcję sera, a wokół niego kawałki pstrąga. Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w cienkie plastry i ułożyć wokół ryby. Porcje pstrąga przybrać plasterkami suszonego jabłka i piórkami koperku.