Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pstrąg marynowany w zalewie jabłkowej
Pstrąg marynowany w zalewie jabłkowej - składniki:
Pstrąg marynowany w zalewie jabłkowej - sposób przygotowania:
Składniki marynaty połączyć i wymieszać. Filety opłukać, osączyć, mocno posolić i zostawić na 2 godz. Następnie sól spłukać, a filety włożyć na 24 godz. do marynaty. Potem wyjąć z marynaty i osączyć, każdy filet pokroić w poprzek na cztery części. Ser z dodatkiem śmietany, soli, pieprzu, szczypty cukru i szczypiorku wyrobić na jednolitą masę. Na środku każdegotalerza ułożyć porcję sera, a wokół niego kawałki pstrąga. Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w cienkie plastry i ułożyć wokół ryby. Porcje pstrąga przybrać plasterkami suszonego jabłka i piórkami koperku.
- 4-6 filetów z pstrąga łososiowego (75 dag)
- 30 dag tłustego sera twarogowego
- 4 łyżki śmietany 18-proc.
- 1 łyżka szczypiorku
- cukier
- sól
- pieprz
Do przybrania: 3 jabłka zielone (45 dag) - 4-6 plasterków suszonego jabłka
- kilka gałązek koperku
Marynata: 1 l soku jabłkowego - 1/2 szklanki octu jabłkowego
- 2 łyżki miodu
- sól
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki