Gotowany krem czekoladowy
- 600 ml tłustego mleka lub śmietany kremówki
- 4 żółtka
- 10 dag cukru pudru
- 1/2 tabliczki (5 dag) czekolady deserowej
Informacje o Gotowany krem czekoladowy
-
Aromatyczne menu dnia z lekką sałatką
: eksperymentalnie.com Blanszowanie - zachowaj kolor, smak i witaminy w warzywach Taki krem czekoladowy można urozmaicić np. dodatkiem startej skórki pomarańczowej. Będzie doskonały z dodatkiem bitej śmietany i/lub wiśniami z konfitury. Gotowany krem czekoladowy 600 ml tłustego mleka lub śmietany
-
Menu dnia z kremem czekoladowym na deser
. Podawaj z sosem pomidorowym. Gratka dla miłośników czekolady. Gotowy deser podawaj z bitą śmietaną lub konfiturą z wiśni. Zobacz przepis na: Gotowany krem czekoladowy Sernik kawowy z polewą czekoladową
-
Menu z rybnymi pulpetami i czekoladowym deserem
nadmiaru tłuszczu na ręczniku kuchennym. Podawaj na ciepło lub na zimno na miksie sałat. Autor: Paulina Kałka, Zuzanna Wiciejowska Taki krem czekoladowy możesz podawać z bitą śmietaną oraz konfiturą z wiśni Gotowany krem czekoladowy 600 ml tłustego mleka lub śmietany kremówki 4 żółtka 10 dag cukru
-
Menu dnia na niepogodę - z meksykańską tortillą!
nią część czekolady gorzkiej. Gotowany krem czekoladowy 600 ml tłustego mleka lub śmietany kremówki 4 żółtka 10 dag cukru pudru 1/2 tabliczki (5 dag) czekolady deserowej Utrzyj żółtka z cukrem na gęstą, puszystą masę. Wlej przegotowane i przestudzone mleko, dodaj startą na drobnej tarce
-
Niespodziewani goście? Te produkty warto mieć w spiżarni!
ciasta, deseru czy kawy, a także roztopić w kąpieli wodnej i użyć jako polewy (np. do lodów). Gotowany krem czekoladowy 600 ml tłustego mleka lub śmietany kremówki 4 żółtka 10 dag cukru pudru 1/2 tabliczki (5 dag) czekolady deserowej Utrzyj żółtka z cukrem na gęstą, puszystą masę. Wlej przegotowane
-
Pełny obiad za około 30 zł [CZTERY ZESTAWY]
na półmisek łyżką cedzakową. Autor: Zuzanna Wiciejowska Taki czekoladowy krem jest doskonały bez dodatków, jednak jeśli chcesz, możesz jego smak urozmaicić na przykład szczyptą chili lub imbiru, a podawać go z dodatkiem bitej śmietany i/lub ulubionej konfitury. Gotowany krem czekoladowy 600 ml
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki