Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Gorąca czekolada pomarańczowa

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (8 głosów)

Gorąca czekolada pomarańczowa - składniki:
Gorąca czekolada pomarańczowa - sposób przygotowania: Ubij śmietanę z brązowym cukrem, przykryj i wstaw do lodówki. Mleko wlej do rondla o grubym dnie. Pomarańcze sparz wrzącą wodą i cieniuteńko obierz ze skórki (najlepiej skrobaczką do warzyw). Skórkę pokrój w paseczki, wrzuć do mleka i powoli zagotuj na średnim ogniu. Zdejmij z ognia, odstaw na 30 minut. Następnie przecedź mleko i ponownie wlej je do rondla. Zagotuj, dodaj posiekaną czekoladę i kakao rozprowadzone w odrobinie zimnego mleka albo wody. Mieszaj, aż czekolada się stopi, a potem podgrzewaj jeszcze minutę, nie przerywając mieszania. Czekoladę wlej do filiżanek, każdą porcję udekoruj kleksem śmietany.

Informacje o Gorąca czekolada pomarańczowa