Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Żurek po tajsku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (8 głosów)

Żurek po tajsku - składniki:
  • 2 szklanki zakwasu na żurek
  • 2-3 litry bulionu warzywnego
  • 2 łodygi trawy cytrynowej
  • jajka przepiórcze ugotowane na twardo
  • kolendra i płatki chili
  • szczypta imbiru
  • 1 szklanka śmietany lub kremu kokosowego
Żurek po tajsku - sposób przygotowania: Zagotuj bulion, dodaj pokrojoną trawę cytrynową (zdejmij z niej liście zewnętrzne, odkrój zieloną część, a białą zmiażdż i drobno posiekaj) oraz zakwas. Zagotuj. Zabiel śmietaną lub kremem kokosowym, przypraw imbirem. Przed podaniem posyp pokrojoną kolendrą oraz płatkami chili
Prosty żurek w chlebie. Kwaśny jak lubisz

Informacje o Żurek po tajsku

  • Jak zrobić żurek?

    Jak zrobić żurek?

    żurek: Żurek na zakwasie owsianym Żurek z pieczoną białą kiełbaską Żurek po chłopsku Żurek po tajsku Żurek wielkanocny Prosty żurek w chlebie. Kwaśny jak lubisz

  • Z kapustą i z kapusty

    Z kapustą i z kapusty

    marchewkę, szczypiorek, śmietanę i przyprawy. Wstaw do lodówki, aby się przegryzła, wyjmij na pół godziny przed podaniem. Lubisz eksperymentować ze smakami? W naszym serwisie znajdziesz również przepisy na: żurek po tajsku , żurek na maślance oraz krem cytrynowy a'la żurek . Żurek z kapustą 3

  • Skomponuj śniadanie wielkanocne - przewodnik dla początkujących i zabieganych

    Skomponuj śniadanie wielkanocne - przewodnik dla początkujących i zabieganych

    jajkiem i szczypiorkiem Sałatka warstwowa Sałatka z pieczarkami Sałatka na liściach cykorii Mięsa: Pieczeń rzymska Pieczona szynka Boczek szpikowany czosnkiem Tradycyjna galantyna z kury Marynowana wołowina na zimno Zupy: Żurek po tajsku Żur na sposób warszawski Zupa cytrynowa wielkanocna Zupa