Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kokosanki z czekoladową polewą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (23 głosy)

Kokosanki z czekoladową polewą - składniki:
Kokosanki z czekoladową polewą - sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik do temperatury 150 stopni. Blachę nasmaruj masłem, wyłóż folią, a folię jeszcze nasmaruj masłem i oprósz mąką. Ubij mikserem białko z cukrem, olejkami i szczyptą soli, dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj. Z masy uformuj ciasteczka na blasze (mogą być okrągłe lub podłużne), piecz jakieś 15-20 minut na złoty kolor. Ciastka zdejmij z blachy razem z folią, a gdy całkowicie ostygną, ostrożnie je poodrywaj. Możesz udekorować je paseczkami rozpuszczonej gorzkiej czekolady.