Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ryżowe sakiewki z krewetkami
Ryżowe sakiewki z krewetkami - składniki:
Ryżowe sakiewki z krewetkami - sposób przygotowania:
Kiełki sojowe wrzuć do wrzątku na minutę i odcedź. Dodaj krewetki pokrojone na grube kawałki, drobno posiekanego pora, sos sojowy i posiekaną kolendrę. Posól, popieprz, wymieszaj. Szczypiorek wrzuć na 10 sekund do wrzątku, osącz. Arkusze papieru ryżowego ułóż pomiędzy 2 wilgotnymi ściereczkami, żeby zmiękły. Ułóż na środku każdego arkusza trochę farszu, podnieś boki i zwiąż szczypiorkiem jak wstążeczką, formując sakiewkę. Ułóż sakiewki w koszyczku do gotowania na parze i posyp kminkiem. Gotuj pod przykryciem przez 8 minut. Przygotuj sos: posiekaj pomidora i oczyszczoną paprykę, wymieszaj, przypraw oliwą, octem i solą. Podawaj w sosjerce.
- 8 arkuszy papieru ryżowego
- 15 obranych krewetek
- 1 por (biała część)
- garść kiełków soi
- po 1 pęczku szczypiorku i kolendry
- szczypta kminku
- sól
- pieprz
- 2 łyżeczki sosu sojowego
Sos: - 1 duży pomidor
- 1 ostra czerwona papryczka
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka octu balsamicznego
- sól
Krewetki w kokosowej panierce
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki