Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Naleśniki zapiekane pomarańczowe
Naleśniki zapiekane pomarańczowe - składniki:
Naleśniki zapiekane pomarańczowe - sposób przygotowania:
Z przesianej mąki, jajek, mleka i cukru waniliowego utrzyj ciasto naleśnikowe. Ciągle ucierając, wlej stopione masło, a na koniec alkohol. Odstaw na godzinę, a potem usmaż cieniutkie naleśniki. Skórkę pomarańczową rozetrzyj z masłem i cukrem, wlej likier, wymieszaj, masą posmaruj naleśniki. Złóż i zapiecz w gorącym piekarniku. Podawaj udekorowane cząstkami pomarańczy.
- 25 dag mąki
- 2 jajka
- 2 szklanki mleka
- 1/2 torebki cukru waniliowego
- 5 dag masła
- 1 kieliszek koniaku
- tłuszcz do patelni
- skórka otarta z 2 pomarańczy
- 10 dag masła
- 6 dag cukru pudru
- 50 g likieru
Ażurowe naleśniki na słono
A może coś innego?
Informacje o Naleśniki zapiekane pomarańczowe
-
Menu dnia
. Cointreau. Zobacz przepis na naleśniki zapiekane pomarańczowe .
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki