Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Placki z jabłkami i ricottą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (17 głosów)

Placki z jabłkami i ricottą - składniki:
Placki z jabłkami i ricottą - sposób przygotowania: Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywną pianę. Żółtka wymieszaj z jabłkami, serem, miodem i migdałami, posól, przypraw do smaku gałką muszkatołową i cynamonem. Dodaj pianę z białek, usmaż placuszki - najlepiej na sklarowanym maśle lub oleju. Osącz z tłuszczu, posyp cukrem pudrem.

Informacje o Placki z jabłkami i ricottą

  • Placki na słodko i słono - prosty i tani sposób na obiad

    Placki na słodko i słono - prosty i tani sposób na obiad

    zwartym miąższu, m.in. gruszki. Amatorom jabłkowych placuszków polecamy także nasz przepis na puszyste placki z jabłkami i ricottą . Placki z jabłkami 200 g mąki pszennej 100 ml mleka 20 g cukru 1 jabłko utarte bez skórki klarowane masło do smażenia cukier puder do posypania Wymieszaj mąkę, mleko

  • Pyszne placki - nie tylko ziemniaczane!

    Pyszne placki - nie tylko ziemniaczane!

    , posypane cukrem pudrem. Placki z jabłkami i ricottą 17-18 dag mąki 40 dag startych na tarce kwaśnych jabłek 20 dag sera ricotta lub kremowego twarożku 1 łyżka miodu 1 łyżka posiekanych migdałów 4 jajka szczypta gałki muszkatołowej szczypta cynamonu 1/2 łyżeczki soli tłuszcz do smażenia cukier