Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ceviche z ryby i krewetek
Ceviche z ryby i krewetek - składniki:
Ceviche z ryby i krewetek - sposób przygotowania:
Krewetki i rybę rozmrozić, odcisnąć z wody i posolić. Grenadiera pokroić w kawałeczki wielkości krewetek. Całość zalać sokiem z cytryn i limonek. Odstawić przykryte do lodówki na kilka godzin, co jakiś czas zamieszać. Dodać jalapeno, cebulę i kolendrę. Przed podaniem sok odlać.Wykroić z awokado kuleczki wycinarką do kulek. Pomidorki małe zostawić w całości, większe przekroić. Wymieszać z rybą i krewetkami, skropić oliwą.
- 250 g mrożonych krewetek bez skorup (gotowane średniej wielkości)
- 250 g filetów z grenadiera
- cebula pokrojona w kostkę
- 200 g pomidorków koktajlowych
- 2 dojrzałe
- ale nie za miękkie awokado
- 2-3 posiekane
- marynowane papryczki jalapeno
- sok z 4 cytryn
- sok i paseczki skórki z 4 limonek
- 2 łyżki posiekanych liści kolendry
- sól
- 3 łyżki oliwy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki