Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pieczony pstrąg w sosie orzechowym
Pieczony pstrąg w sosie orzechowym - składniki:
Pieczony pstrąg w sosie orzechowym - sposób przygotowania:
Rozgrzej piekarnik do 240°C Ziemniaki ułóż na blasze wyścielonej pergaminem, skrop oliwą, posól, popieprz, upiecz na złoty kolor (15 minut). Pstrągi umyj, osusz, ponacinaj skórkę w odstępach co 1-2 cm. Posmaruj oliwą, oprósz solą i pieprzem. Do środka włóż gałązki tymianku i plasterki cytryny, piecz 12-15 minut w tej samej temperaturze. W tym czasie zrób sos: wymieszaj chrzan ze śmietaną i orzechami, przypraw solą, pieprzem i sokiem cytrynowym. Ryby podawaj z sosem, ziemniakami oraz rukolą skropioną sokiem cytrynowym i oliwą.
- 4 pstrągi (po 40 dag) wypatroszone i oskrobane
- pęczek tymianku
- 1 cytryna pokrojona w plasterki
- sól
- pieprz
- oliwa
Sos: - 1 łyżka chrzanu
- 25 dag śmietany (22-proc.)
- garść grubo pokrojonych orzechów laskowych
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
Oraz: - 1 pęczek rukoli
- 50 dag ziemniaków (nieobranych umytych pokrojonych w cienkie plasterki)
- oliwa
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
Informacje o Pieczony pstrąg w sosie orzechowym
-
Bałkańskie przysmaki, krem czekoladowy bez mleka i białego cukru. Co kupić w dyskontach w tym tygodniu?
-czekoladową , roladki z masła orzechowego z suszonymi morelami lub babeczki z masłem orzechowym i dżemem (przepis - kliknij w zdjęcie). Wolicie wytrawne i słone dania? W takim razie wypróbujcie na przykład szaszłyki satay z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych lub pieczonego pstrąga z sosem
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki