Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pieczony pstrąg w sosie orzechowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (5 głosów)

Pieczony pstrąg w sosie orzechowym - składniki:
Pieczony pstrąg w sosie orzechowym - sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik do 240°C Ziemniaki ułóż na blasze wyścielonej pergaminem, skrop oliwą, posól, popieprz, upiecz na złoty kolor (15 minut). Pstrągi umyj, osusz, ponacinaj skórkę w odstępach co 1-2 cm. Posmaruj oliwą, oprósz solą i pieprzem. Do środka włóż gałązki tymianku i plasterki cytryny, piecz 12-15 minut w tej samej temperaturze. W tym czasie zrób sos: wymieszaj chrzan ze śmietaną i orzechami, przypraw solą, pieprzem i sokiem cytrynowym. Ryby podawaj z sosem, ziemniakami oraz rukolą skropioną sokiem cytrynowym i oliwą.

Informacje o Pieczony pstrąg w sosie orzechowym