Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Biszkopt warszawski z truskawkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (35 głosów)

Biszkopt warszawski z truskawkami - składniki:
Biszkopt warszawski z truskawkami - sposób przygotowania: Utrzyj masło z cukrem, cukrem waniliowym i solą na puszystą masę. Nie przerywając ucierania, kolejno wbijaj jajka. Do gładkiej masy przesiej obie mąki z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszaj. Gdy składniki się połączą, przełóż ciasto do natłuszczonej kwadratowej formy o boku 20 cm, posyp oczyszczonymi truskawkami. Piecz 45 minut w temp. 170°C. Ciepłe ciasto możesz posypać cukrem pudrem z cukrem waniliowym.

Informacje o Biszkopt warszawski z truskawkami

  • Szybko! Upiecz ciasto!

    ) - mogą smakować każdemu. Biszkopt warszawski z truskawkami 20 dag masła 16 dag cukru 1 torebka cukru waniliowego szczypta soli 4 jajka 20 dag mąki pszennej i 4 dag ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 50 dag truskawek Utrzyj masło z cukrem, cukrem waniliowym i solą na puszystą

  • Jak upiec biszkopt i nie zwariować?

    Jak upiec biszkopt i nie zwariować?

    : Biszkopt warszawski z truskawkami ). Odrębną kwestią jest wstępne przygotowanie składników, zanim zabierzemy się za robienie ciasta. Mimo, że można spotkać przepisy, w których polecane jest, aby jajka użyte do biszkoptu były zimne (z lodówki), to jednak

  • Jak upiec biszkopt i nie zwariować? [sprawdzone porady]

    Jak upiec biszkopt i nie zwariować? [sprawdzone porady]

    : Biszkopt warszawski z truskawkami ). Odrębną kwestią jest wstępne przygotowanie składników, zanim zabierzemy się za robienie ciasta. Mimo, że można spotkać przepisy, w których polecane jest, aby jajka użyte do biszkoptu były zimne (z lodówki), to jednak