Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pieczona polędwiczka wieprzowa z konfiturą
Pieczona polędwiczka wieprzowa z konfiturą - składniki:
Pieczona polędwiczka wieprzowa z konfiturą - sposób przygotowania:
Przygotuj konfiturę: na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oliwy, włóż obraną i pokrojoną w półplasterki cebulę, zeszklij. Dodaj wino, żurawiny, wiśnie, miód i szczyptę majeranku, duś na małym ogniu, aż wino odparuje. Z reszty oliwy, posiekanego czosnku, papryki i majeranku przygotuj marynatę. Włóż do niej polędwiczki na co najmniej 6 godzin (najlepiej na dobę). Potem wyjmij z marynaty i upiecz w temp. 170°C. Podawaj z konfiturą. Dobrym dodatkiem są pieczone ziemniaki.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki